Fambit, perheiden oma yhteisö Internetissä

Tiedotusvälineille 1.6.2010

Fambit tarjoaa perheille oman yhteisön Internetissä
– Virtuaalinen jääkaapin ovi on turvallinen tapa hallita ja jäsentää perheen arkea

Fambit tarjoaa perheille uudenlaisen tavan pitää yhteyttä ja hallita arjen aikataulujaan. Suomalainen Fambit on perheille suunnattu yhteisöpalvelu, joka sopii myös perheen nuoremmille jäsenille. Fambitiin kirjoitetut viestit ja ladatut valokuvat ovat aina vain ja ainoastaan palveluun kirjautuneiden perheenjäsenten nähtävissä.

“Digisukupolvi muuttaa väistämättä tapoja pitää yhteyttä myös perheen kesken. Puhelimella soittaminen jää usein joustavampien yhteyksien jalkoihin. Facebook ja muut senkaltaiset palvelut muuttuvat kuitenkin koko ajan avoimemmiksi eivätkä ne siten sovellu perheyhteisöille. Olemme sitä mieltä, että perheen yhteydenpidon tulee olla yksityistä ja palvelun pitää olla turvallinen myös pienemmille perheenjäsenille”, Fambitin toimitusjohtaja Pertti Kasanen kertoo.

Fambitin peruspalvelu on ilmainen. Se sisältää useita toimintoja, jotka auttavat jäsentämään perheen arkea. Fambitin kalenteri muistaa lukujärjestykset, kerhot, syntymäpäivät ja muut menot. Fambitin avulla voi laatia yhdessä seuraavan päivän ostoslistan tai lomamatkan muistilistan. Valokuvat ja kännykkäotokset voi jakaa nopeasti ja helposti perheen kuvakansioon. Lisäksi peruspalvelussa voi viestitellä perheen kesken siten, että kaikki perheenjäsenet näkevät viestit ja toistensa kommentit.

Fambitiin on mahdollista tilata myös maksullisia lisäosia. Viidellä eurolla kuukaudessa saa käyttöönsä muistutuspalvelun, joka lähettää muistutukset tulevista menoista ja merkkipäivistä kännyköihin. Samanhintainen lisäpalvelu on kännykkäpaikannukseen perustuva Tenavatutka, jonka avulla voi helposti ja joustavasti seurata, missä esimerkiksi kouluikäiset lapset ovat menossa. Tutkan välittämä tieto näkyy vain ja ainoastaan perheenjäsenille, eikä kukaan perheen ulkopuolinen voi paikantaa lasta.

“Vanhemmat haluavat tietää, missä heidän lapsensa liikkuvat. Vanhempien tarkistussoitot ovat kuitenkin nuorille usein kiusallisia. Kun lapsen olinpaikan voi helposti tarkistaa Fambitissa, se lisää luottamusta ja turvallisuuden tunnetta puolin ja toisin. Ja voivat lapsetkin välillä kaivata tietoa, ovatko vanhemmat vielä töissä vai jo kotimatkalla. Tieto perheenjäsenten sijainnista helpottaa monia arjen tilanteita”, Fambitin operatiivinen johtaja Markku Ranta toteaa.

Fambitiin voi rekisteröityä maksutta osoitteessa http://www.fambit.com

Ensiksi täysi-ikäinen perheenjäsen rekisteröityy pääkäyttäjäksi, luo perheelle sivun ja kutsuu muut perheenjäsenet palveluun. Oman käyttäjäprofiilin voi luoda myös aivan pienimmillekin lapsille sekä lemmikeille. Käyttökokemus on mukautuva, alle 13-vuotiailla on oletusasetuksena estetty pääsy esimerkiksi asetuksiin ja maksullisiin lisäpalveluihin.

Lisätietoja:

Fambit Oy
toimitusjohtaja Pertti Kasanen
p. 040 512 0053
email: pertti.kasanen(at)fambit.com

Netprofile Oy
projektipäällikkö Outi Vainionkulma-Immonen
p. 050 339 7408
email: outi(at)netprofile.fi

Fambit on jääkaapin ovi internetissä. Perheen yhteisen kalenterin, muistilistan ja viestikanavan tarjoava suomalainen verkkopalvelu sujuvoittaa arkea, helpottaa suunnittelua ja ehkäisee unohduksia. Fambitin Tenavatutka näyttää perheenjäsenten sijainnin kartalla ja Muistuttaja lähettää ajastettuja viestejä tärkeistä asioista. Paikkatieto haetaan kännykkäverkosta täysin automaattisesti, kun paikannukseen on annettu lupa. Vain oman perheen sisäiseen käyttöön rajattu Fambit soveltuu myös aivan pienille lapsille turvalliseksi Internet-palveluiden harjoitteluympäristöksi. Palvelun perusversio on maksuton. Lisätietoa ja rekisteröityminen: http://www.fambit.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: