Suomalainen Fambit kehitti turvallisen yhteisöpalvelun

Lehdistötiedote: 2.12.2010

Fambit on kehittänyt perheille suunnatun Facebookin kaltaisen yhteisöpalvelun, jossa ei ole pelkoa käyttäjien tietojen vuotamisesta vääriin käsiin.

Kaikki sisältö Fambit -palvelun sisällä jaetaan vain perheenjäsenten kesken. Tuntemattomat käyttäjät eivät voi kutsua ystävikseen perheen lapsia eivätkä käyttäjätiedot näy ulkopuolisille. Pienetkin lapset ovat turvallisesti mukana samoin kuin perheen lemmikki, jolla on oma roolinsa perheen verkkopalvelussa.

”Facebook, Twitter, Qaiku ja muut tämän hetken yhteisölliset mediat soveltuvat avoimeen ja julkiseen kanssakäymiseen ja verkottumiseen, mutta huonosti lähipiirin kuten perheenjäsenten väliseen yhteydenpitoon. Kuinka moni oikeasti haluaa näyttää koko maailmalle kuvia esimerkiksi pienimuotoisista perhejuhlista tai kuka haluaa kutsua pienen lapsensa Facebookiin?” kysyy Fambitin toimitusjohtaja Pertti Kasanen.

Wikipedian mukaan “Sosiaalinen media tarkoittaa verkkoviestintäympäristöjä, joissa jokaisella käyttäjällä tai käyttäjäryhmällä on mahdollisuus olla aktiivinen viestijä ja sisällön tuottaja.” Fambitissa jokainen jäsen tuottaa ja muokkaa perheen yhteisiä muistoja ja suunnitelmia. Fambit soveltaa palvelussa myös yhteisöllisten palveluiden pelillisyyttä perheen tarpeisiin. Fambitissa perheen lapset voivat vaikka kisata siitä, kuka saa tällä viikolla koiran ulkoilutuspokaalin.

Paikkatieto yhteisöpalveluissa on kuuma puheenaihe. Fambit –palveluun voi tilata maksullisen Tenavatutka –ominaisuuden, jolla voi paikantaa helposti ja turvallisesti perheenjäsenen. ”Mikään muista paikkapalveluista ei ole käyttökelpoinen silloin kun äiti haluaisi tarkistaa, onko Ville 9v. vielä koulussa vai kotona tai ehkä kaverilla käymässä”, toteaa yrityksen operatiivinen johtaja Markku Ranta.

Fambit–palveluun rekisteröityminen ja kaikki perustoiminnot ovat ilmaisia osoitteessa http://www.fambit.com.

Palvelun liiketoimintamalli perustuu maksullisiin lisätoimintoihin. Fambit on helsinkiläinen yritys, joka on perustettu viime vuonna ja joka toimii Salmisaaressa Aalto–yliopiston pienyrityskeskuksessa.

Yhteystiedot:

Toimitusjohtaja Pertti Kasanen
pertti.kasanen@fambit.com
Puh: 0405120053

Advertisements

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Suomalainen Fambit kehitti turvallisen yhteisöpalvelun”

 1. Jakke Says:

  Onko se siis niin helppoa, että kun Perhetutkan sivujen kautta liittyy palveluun, niin voi kenen tahansa liittymää seurata ja paikkatiedon saada riippumatta kuka on liittymän omistaja yms?

  • fambit Says:

   Jakke,
   Ei se ihan noin käy, koska tuolloin palvelua voisi käytää myös laitomiin puuhiin. Palvelussa turvataan yksilönsuoja ja turvallisuus siten, että kultakin paikannettavalta tulee olla etukäteen myönnetty paikannuslupa sille henkilölle, joka paikantaa. Eli vaikka Mortin pitää myöntää lupa Mikille ja Minnille erikseen. Käytännössä tämä tapahtuu tekstiviestillä, jonka Perhetutka lähettää paikannettavan puhelimeen. Tekstiviestissä on linkki, jota klikkaamalla lupa myönnetään. Paikannettava voi peruuttaa luvan koska tahansa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: