Kännykänsä hukanneita auttava Facebook-sovellus hyödyntää Facebookin uutta Credits-maksutapaa

Kännykänsä hukanneita auttava Facebook-sovellus hyödyntää Facebookin uutta Credits-maksutapaa

Helsinkiläinen verkkopalveluihin erikoistunut start-up yritys Fambit on julkaissut Puhelinhukassa-nimisen sovelluksen Facebookissa.  Sovelluksesta on hyötyä kaikille, joilla on taipumusta unohtaa matkapuhelimensa kummallisiin paikkoihin tai tilanteessa, jossa puhelimen on varastettu. Puhelinhukassa näyttää käyttäjälleen yhdellä napinpainalluksella kartalla, missä hukassa oleva puhelin on.

”Puhelinhukassa on hyvä esimerkki siitä, miten Facebookiin voi kehittää pelien ja hömppä-sovellusten lisäksi myös maksullisia hyötysovelluksia. Olemme käsittääksemme ensimmäinen suomalainen palveluntarjoaja, joka hyödyntää maksumenetelmänä Facebookin tammikuussa lanseeraamaa Credits maksutapaa. Facebook Credits on erittäin helppo tapa maksaa ja uskon, että sen käyttö tulee nopeasti kasvamaan jo tänä vuonna”, toteaa Fambitin toimitusjohtaja Pertti Kasanen.

Puhelinhukassa otetaan käyttöön kuin Facebook-peli. Tämä on monille jo tuttua sillä maailmanlaajuisen käytön perusteella laskettuna noin miljoona suomalaista pelaa Facebook-pelejä kuukausittain ja 200 000 näistä pelaajista on käyttänyt pelien maksullisia lisäominaisuuksia.

Teknisesti Puhelinhukassa on matkapuhelimen paikannussovellus. Paikantaminen perustuu puhelinoperaattorin tietämään matkapuhelimen tukiasematietoon. ”Tukiasemapaikannuksen etuna on se, että tekniikka toimii kaikilla matkapuhelimilla eikä se vaadi ohjelman asentamista tai uusia asetuksia puhelimessa. Käyttämämme tekniikka toimii kaikissa Suomen matkapuhelinverkoissa toisin kuin takavuosien paikannussovellukset, jotka rajoittuivat yhden operaattorin verkkoon. Toisin kun GPS-tekniikka, Puhelinhukassa ei nopeuta puhelimen akun kulumista ja se osaa paikantaa puhelimen myös sisätiloissa. Yleensähän kadotettu puhelin on ystävällä, kaupassa tai ravintolassa eikä ulkotiloissa”, valaisee yrityksen toinen perustaja Markku Ranta.

Fambit uskoo, että paikannustekniikalle on laajasti käyttöä myös yritysratkaisuissa, joissa halutaan tehostaa työprosesseja tai parantaa työntekijöiden turvallisuutta. Etuna GPS-ratkaisuihin nähden on edullinen lähtökustannus, sillä tekniikka ei vaadi investointia uusiin laitteisiin tai ohjelmistoihin.

Puhelinhukassa-sovellus löytyy osoitteesta www.facebook.com/puhelinhukassa. Käyttöönotto ja testipaikannus on ilmainen, sen voi tehdä ”varmuuden vuoksi”. Hukkuneen puhelimen paikantaminen maksaa 64 Facebook-kredittiä, joka on dollarin nykykurssilla vajaa 5 euroa. Hintaan sisältyy kolme paikannuskertaa. Yksityisyydensuoja turvataan käyttöönotossa siten, että käyttäjä antaa matkapuhelimellaan paikannusluvan tietylle Facebook-tunnukselle.

Facebook Credits on tammikuussa julkaistu maksumenetelmä ja Kreditit on Facebookin sisäinen, oma maksuvaluutta. Käyttäjällä on Facebook-tilillään kukkaro, josta käyttäjä maksaa maksullisia sovelluksia tai esimerkiksi pelien sisällä olevia lisäominaisuuksia. Kredittejä käyttäjä ostaa kukkaroonsa luottokortilla, PayPal-tilillään tai matkapuhelimella.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Pertti Kasanen

pertti.kasanen@fambit.com

Puh: 0405120053

Fambit on vuonna 2009 perustettu helsinkiläinen verkkopalvelujen kehittäjä. Yrityksen päätuote on verkkopalvelu http://www.fambit.com, joka on uuden sukupolven yksityinen yhteisöpalvelu.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: