Perhetutka: mielenrauhaa perheelle ja koulutielle kännykän paikantamispalvelulla

Mitä jos lastensa olinpaikan voisi paikantaa helposti mutta ehdottoman turvallisesti siten, että lapsen paikka on vain oman perheen nähtävissä? Työpaikalla oleva äiti tai isä voisi nopeasti tarkistaa soittamatta onko pieni koululainen tullut suoraan koulusta kotiin.

Perhetutka

Tänä kesänä avattu suomalainen verkkopalvelu Perhetutka.com tuo turvallisen paikannuksen perhekäyttöön . Se tarjoaa mielenrauhaa myös ikääntyneiden hoivakäytössä: palvelu näyttää kartalla, onko perheen iäkäs mummi turvallisessa paikassa. Perhetutka ei seuraa paikannettavan puhelimen paikkaa jatkuvasti, vaan sitä käytetään silloin kun paikantajasta tuntuu tarpeelliselta tarkistaa onko kaikki hyvin.

”Paikkatietopalveluiden käyttö yleistyy nopeasti internetissä. Suosituimmat paikkapalvelut Foursquare ja Facebook Places perustuvat siihen että käyttäjä itse julkaisee tietoja siitä, missä kulkee. Moni kokee tällaisen paikkatiedon jakamisen turvattomana. Internetin paikkatietopalvelut eivät muutenkaan sovellu luottamuksellisen perhekäytön tarpeisiin.” toteaa Perhetutkan kehittäneen Fambit-yrityksen toimitusjohtaja Pertti Kasanen.

Perhetutkan paikannustekniikka käyttää matkapuhelinverkosta saatavaa tukiaseman paikkatietoa. Etuna verkkopaikannuksessa on se, että se toimii kaikilla matkapuhelimilla ja käyttöönotto on helppoa. Perhetutkassa toimivat myös helpot ja edulliset puhelinmallit joita usein on käytössä pienemmillä lapsilla ja isovanhemmilla. Puhelimeen ei tarvitse asentaa mitään uutta ohjelmaa eikä laitteen asetuksia tarvitse muuttaa.

Kasanen painottaa, että ihminen kokee olinpaikkansa yleensä hyvin yksityiseksi asiaksi ja siksi hänellä pitää olla valta päättää miten ja kuka saa tietoa hänen sijainnistaan. Paikkatietopalvelu pitää suunnitella siten, että palvelun väärinkäyttö on estetty. ”Perhetutkassa yksityisyyden suoja turvattu ja määritelty tarkasti kuka saa paikantaa kenet. Paikannettavalta kysytään käyttöönottovaiheessa tekstiviestillä lupa paikannukseen. Tällä tavalla Perhetutkaa ei voi väärinkäyttää esimerkiksi entisen tyttöystävän vakoilemiseen.” rauhoittelee Kasanen.

Perhetutka on tilauspohjainen palvelu. Viiden euron kuukausimaksulla paikannuspalvelu on kaikkien perheeseen mukaan otettujen käytössä. Palvelua käytetään joko netti- tai mobiiliselaimella. Lisätietoja palvelusta osoitteessa http://www.perhetutka.com

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: